"Jouw klimaatneutrale
thuis."

City Nieuwegein | Duurzaamheid

CITY NIEUWEGEIN, DE MEEST DUURZAME STAD VAN NEDERLAND

14 september 2023

Je loopt door de stad. Jouw stad. De ramen van de imponerende en moderne gebouwen die het landschap vormen weerkaatsen de middagzon en geven een warm tegenlicht. De voetpaden zijn breed en schoon. De winkelpuien ogen uitnodigend en luxe. Je loopt met stevige tred, kijkt dromerig om je heen en ademt even heel bewust en diep in. Je voelt de lucht die door je longen stroomt. Schoon en groen, zoals het hoort te zijn. Dat is City Nieuwegein. De meest duurzame stad van Nederland in 2030. En ivy Apartments? Jouw klimaatneutrale thuis.

Bridges Real estate


Ontwikkelaar
ivy Apartments

City Nieuwegein klimaatneutraal in 2030

Een volledig klimaatneutrale binnenstad in 2030. Dat is het ambitieuze doel dat Nieuwegein als eerste van Nederland gaat realiseren. Dit doel zet een standaard voor binnensteden wereldwijd; als een groene revolutie die langzaam ontketent. Met de bouw van het compleet nieuwe stadshart van Nieuwegein, City genaamd, zet Nieuwegein zichzelf op de kaart als de meest duurzame binnenstad van Nederland. De komende jaren stimuleert de gemeente innovatieve initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

“Als een groene revolutie die langzaam ontketent.”

Bewust leven in ivy

Bij ivy leef je in het nu, met het oog op later. Een plek waar heden en toekomst elkaar ontmoeten. Het draagt niet voor niets de naam ‘ivy’: symbool voor groei en continuïteit en letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent het ‘klimop’. Zo draagt ivy bij aan het doel van de gemeente om Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. ivy Apartments is onder andere voorzien van warmtepompen, waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Daarnaast wordt regenwater opgevangen en hergebruikt voor de irrigatie van de gedeelde, groene binnentuin.

Duurzaamheid City Nieuwegein

Vervoer zonder uitstoot

Alles in City Nieuwegein wordt ingericht om het bewoners makkelijker te maken om duurzaam te leven. Een belangrijke pijler hiervan is vervoer en bereikbaarheid. Zo zullen groene mobiliteitsopties en elektrische oplaadpunten het straatbeeld van City gaan bepalen. De drempel naar emissievrij vervoer wordt verlaagd. ivy Apartments heeft deze pijler omarmd, als midden van het OV-knooppunt van Nieuwegein. Natuurlijk stopt de fluistertram voor de deur en wordt het nieuwe busstation naast ivy gebouwd. Ook heb je als bewoner van ivy alle mogelijkheden om emissievrij te reizen, met elektrische laadpalen voor de fiets en auto, en met de beschikbaarheid van elektrische deelauto’s in de ondergrondse garage.

Zie je het al voor je?

Klimaatneutraal leven, zonder extra moeite. Klinkt dit als muziek in je oren? De toekomst is gelukkig nabij. In Q3 van 2024 kun jij bewust kiezen voor duurzaam wonen in een klimaatneutrale stad. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom ivy?

Meld je dan aan voor updates en maak een persoonlijk account aan. Kom je er niet helemaal uit met het aanmaken van jouw persoonlijke account? We helpen je graag! Bel (+31 30 204 5014) of mail ons op huren@bridgesre.nl.