Veelgestelde vragen

Nieuwegein Theater | ivy Apartments

Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

In het tweede kwartaal van 2024 start de verhuur van ivy Apartments. Op dit moment is het al mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken. Jouw droomappartement gevonden? Meld je dan aan via de website en creëer jouw persoonlijke account. Je ontvangt dan automatisch bericht wanneer de verhuur van start gaat!

Wat is het voordeel van huren?

Huren in ivy Apartments is zorgeloos en luxe. Je weet van tevoren waar je financieel aan toe bent en je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van je woning. 

Huur je een appartement in ivy Apartments, dan ben je verzekerd van een moderne en duurzame woning die is voorzien van een tijdloze badkamer en een compleet uitgeruste keuken. 

 

Zijn er naast de huurprijs nog overige kosten?

Naast de kale huurprijs moet je rekening houden met maandelijks servicekosten. De hoogte van deze servicekosten is nu nog niet bekend.

Je dient zelf een contract af te sluiten voor de energievoorzieningen zoals: stadsverwarming, elektra en water. De kosten hiervoor worden door de betreffende leverancier rechtstreeks bij jou in rekening gebracht. Voor stadsverwarming sluit je een overeenkomst af bij Eneco en voor water bij Vitens. Voor elektra ben je vrij in je keuze voor een (energie)leverancier.

Wanneer worden de huurprijzen bekend gemaakt?

We verwachten de huurprijzen in aanloop naar Q2 2024 bekend te kunnen maken. 

Moet ik een waarborgsom betalen?

Na ondertekening van de huurovereenkomst en vóór de sleuteloverdracht dient er een waarborgsom voldaan te worden. De waarborgsom bedraagt twee maanden de kale huurprijs.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

Graag verwijzen wij je naar ons privacy document waarin uitgebreid is opgeschreven hoe wij met jouw (persoons)gegevens omgaan en hoe wij deze (mogen) gebruiken.

Indien je zelf persoonlijke documenten uploadt, verzoeken wij je om op alle documenten ‘KOPIE d.d. [huidige datum] t.b.v. huurwoning ivy Apartments’ te vermelden. Haal bijvoorbeeld ook jouw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, uittreksel BRP, aangifte inkomstenbelasting, etc.). We vragen je alleen documenten toe te sturen die op jouw financiële-, werk- en woonsituatie van toepassing zijn.

Kan ik parkeren bij ivy Apartments?

In de inpandige parkeergarage van ivy Apartments zijn, tegen betaling, een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor de verhuur. Het is helaas niet mogelijk om als bewoner van ivy Apartments een vergunning bij Gemeente Nieuwegein aan te vragen voor een parkeerplaats op straat.

Naast parkeren is het mogelijk om in de ondergrondse garage jouw auto elektrisch te laden het jouw fiets veilig te stallen. 

Passend bij de duurzame ambities van de gemeente Nieuwegein is het bij ivy Apartments ook mogelijk om gebruik te maken van deelvervoer. 

Zijn huisdieren toegestaan?

In ivy Apartments is het toegestaan om één huisdier te houden, honden uitgesloten. Echter is er wel toestemming nodig van de verhuurder.

Wie is Bridges Real Estate?

Bridges Real Estate is de trotse eigenaar en beheerder van ivy Apartments. Wij werken vanuit de visie dat vastgoed meer is dan een gebouw. Het is een plek waar dromen worden waargemaakt. Creaties voor het leven. Wil je meer weten over ons team of ons vastgoed? Kijk eens op www.bridgesre.nl.

Oplevering & afwerking

Wanneer worden de woningen van ivy Apartments opgeleverd?

De verwachting is dat de 99 appartementen vanaf het derde kwartaal van 2024 worden opgeleverd aan de eerste bewoners.

Hoe zijn de wanden en vloeren afgewerkt?

De wanden worden glad gestuct en geschilderd in een neutrale kleur. De vloer wordt kaal opgeleverd wat betekent dat je naar eigen smaak een ondervloer en vloer in het appartement kunt (laten) leggen. Alle appartementen zijn wel voorzien van brede witte plinten.

Hoe is de afwerking van de keuken?

In elk appartement is gekozen voor hetzelfde type keuken. De vorm, maat en indeling varieert per appartement. Alle keukens zijn bij sleuteloverdracht klaar voor gebruik en voorzien van de nieuwste inbouwapparatuur.

Heeft elk appartement een berging?

De woningen zijn voorzien van een inpandige berg- en technische ruimte met aansluiting voor wasmachine en droger. Je fiets parkeer je in de gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond van ivy Apartments.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

Het schilderen van wanden en kozijnen is niet toegestaan.

Mag je schilderijen ophangen in de woning?

Het is niet toegestaan om gaten te boren in de muren van de woning. Dit betekent dat, als je iets wilt ophangen in de woning, je gebruik maakt van andere hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld kleefspijkers.

Is er een videofoon installatie aanwezig?

De appartementen beschikken over een videofooninstallatie (spreek-luisterverbinding inclusief beeldcamera).

Zijn er rookmelders aanwezig in de appartementen?

De appartementen van ivy Apartments voldoen aan het Bouwbesluit. Vanwege de brandveiligheid zijn er rookmelders in de woning aanwezig.

Hoe worden de appartementen verwarmd?

Bij ivy Apartments worden de appartementen voorzien van duurzame toepassingen. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van het gasnet, maar warmte (en koeling) wordt uit de bodem gehaald. De warmte wordt vanuit de bodem via een gesloten circuit naar de woning gebracht. Hiervoor wordt een uitgekiend klimaatsysteem gebruikt, waarbij een centrale bron (WKO) zorgt voor de aanvoer van water voor de individuele warmtepomp.

Toetsing en inkomen

Wat moet mijn salaris zijn om in ivy Apartments te kunnen huren?

Om te kunnen huren, vragen wij een bruto maandinkomen van minimaal drie keer de kale maandhuur. Wil je meer weten over onze huurvoorwaarden? Neem dan contact met ons op via ivy@bridgesre.nl.

Welke documenten moet ik aanleveren voor de financiële check?

Om te kunnen beoordelen of je op financieel gebied in aanmerking komt voor de huur van een woning in ivy Apartments, dien je, in ieder geval, de volgende gegevens bij ons aan te leveren:

Ben je in loondienst?

 • Een kopie legitimatiebewijs
 • Een kopie van je laatste drie salarisstroken
 • Een werkgeversverklaring (niet ouder dan drie weken)
 • Verhuurdersverklaring

Ben je gepensioneerd of AOW-gerechtigd?

 • Een kopie legitimatiebewijs
 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is
 • Verklaring IB60
 • Verhuurdersverklaring

Ben je zelfstandig ondernemer?

 • Een kopie legitimatiebewijs
 • Balans en winst- en verliesrekening van de afgelopen 3 jaar opgemaakt door een accountant/administratiekantoor
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst)
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)
 • Waarborgsom van minimaal 2 maanden
 • Verklaring IB60
 • Verhuurdersverklaring

Wat is de minimum huurtermijn in ivy Apartments?

De minimum huurperiode in ivy Apartments bedraagt 12 maanden.

Kan ik een woning delen?

Het is niet mogelijk om een woning te delen met iemand anders dan je partner.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik een woning huren?

Ook voor ondernemers geldt een minimum inkomen van drie keer de kale maandhuur. Als ondernemer dien je de jaarstukken van de afgelopen drie jaar aan te leveren. Om te beoordelen of de inkomensgrens gehaald wordt, rekenen wij met het meerjaarsgemiddelde van de afgelopen drie jaar uit de eigen onderneming. Onder de vraag ‘Welke documenten moet ik aanleveren voor de financiële check?’ staat opgesomd welke documenten aangeleverd dienen te worden. 

Hoe bereken ik mijn bruto jaarinkomen?

Voor het berekenen van jouw bruto jaarinkomen ga je uit van je maandinkomen x 12, tel daarbij de eventuele vaste toeslagen, zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand, bij op.

Inschrijving

Betaal ik inschrijfkosten?

Je hoeft geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten te betalen.

Inschrijving is digitaal, waarom?

Wij streven er naar het verhuurproces zo transparant en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van jouw gegevens kunnen wij jou sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kunt kun jij alles vanuit huis organiseren. Toch iets onduidelijk? Dan kun je contact met ons opnemen via ivy@bridgesre.nl of via 030- 204 50 14.

Hoe worden mijn gegevens gecontroleerd bij het inschrijven voor een huurappartement in ivy Apartments?

Om jouw inschrijving voor een huurwoning te controleren, maken wij gebruik van de app MyQii. Dit is een online omgeving waar jij zelf veilig jouw persoonsgegevens verzamelt. Denk aan gegevens van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Wij beoordelen de gegevens om te zien of je aan de huurvoorwaarden voldoet voor het huren van een appartement.

MyQii is kosteloos voor jou als woningzoekende. Wanneer de verhuur is gestart, kun je de MyQii app gratis downloaden via Google Play of de Appstore. Via het online inschrijfformulier op de website van ivy Apartments, kun jij met een verificatiecode inloggen in de MyQii app om vervolgens een account aan te maken of om een bestaand account aan te vullen.

Is MyQii veilig?

MyQii heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw (persoons)gegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Wilt u meer weten over deze maatregelen? Lees hier meer over in de privacyverklaring van MyQii.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik dan ook inschrijven met MyQii?

Bent u zelfstandig ondernemer en heb jij de afgelopen twee jaar Belastingaangifte gedaan? Dan kun jij MyQii ook gebruiken bij het inschrijven voor een woning. Bestaat jouw onderneming korter dan 2 jaar, maar voldoet het inkomen wel? Neem dan contact op met Bridges Real Estate.

Ik heb de app MyQii gedownload, maar ik kan nog niet inloggen?

Wanneer de verhuur is gestart, kun je de MyQii app gratis downloaden op jou telefoon via Google Play of de Appstore. Het online inschrijfformulier op de website van ivy Apartments toont de verificatiecode waarmee je kunt inloggen in MyQii.

Toch iets onduidelijk met het gebruik van de MyQii app?

Kijk op MyQii voor de meest gestelde vragen en mogelijke oplossingen. Of neem contact op via het contactformulier, zodat een medewerker van Qii jou kan helpen.

Verhuurprocedure

Per wanneer kan ik een appartement huren?

Via de website en de nieuwsbrieven houden we alle geïnteresseerden op de hoogte van de start van de verhuur. Onder voorbehoud zal de verhuur starten begin april 2024. 

Na de start verhuur, kun je je inschrijven voor een woning van jouw voorkeur. 

Kan ik een appartement bezichtigen?

Ook zo nieuwsgierig hoe de appartementen eruit zien? Helaas is het wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw niet mogelijk om ivy Apartments te bezichtigen.

Om toch een goed beeld te geven van de appartementen en hoe deze opgeleverd worden, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of in een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Om de appartementen toe te wijzen maken wij gebruiken van een toewijzingsmodule welke toeziet op het naleven van de juiste toewijzingscriteria per woning.

De toewijzingsmodule selecteert random kandidaten die voldoen aan de inkomenscriteria. Indien meerdere huurders gelijke voorkeur voor een woning hebben gegeven én voldoen aan de inkomenstoets, wordt er door de toewijzingsmodule random geloot welke kandidaat (als eerste) de woning krijgt toegewezen. Dit betreft een willekeurige loting uitgevoerd door de toewijzingsmodule.

Hoelang duurt het om te horen of ik een appartement toegewezen krijg?

Na het sluiten van de inschrijving proberen wij zo snel als mogelijk te laten weten of een appartement (voorlopig) aan jou toegewezen kan worden. De exacte tijd die hiervoor nodig is zal na de start van de verhuur bekend gemaakt worden.

Ik wil toch niet huren, wat nu?

Heb jij een appartement in ivy Apartments toegewezen gekregen maar ben je van gedachte veranderd? Indien je nog geen huurovereenkomst getekend hebt, kan je de woning alsnog afwijzen. Heb je echter de huurovereenkomst getekend dan kun je niet meer kosteloos het appartement annuleren. Neem in dit geval contact op met Bridges Real Estate.