Veelgestelde vragen

Nieuwegein Theater | ivy Apartments

Algemeen

Wanneer start de verhuur?

Op 19 april om 10.00 start de verhuur van ivy Apartments. Op dit moment is het al mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken, dat kan hier. De huurprijzen van de appartementen worden bij de start van de verhuur bekend gemaakt. 

Vanaf 2 april 10.00 uur is het mogelijk om via een interactieve woningzoeker jouw droomappartement te vinden. Meld je aan via de website en creëer jouw persoonlijke account. Je ontvangt dan bijvoorbeeld automatisch bericht wanneer de verhuur van start gaat!

Wat is het voordeel van huren?

Huren in ivy Apartments is zorgeloos en luxe. Je weet van tevoren waar je financieel aan toe bent en je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van je woning. 

Huur je een appartement in ivy Apartments, dan ben je verzekerd van een moderne en duurzame woning die is voorzien van een tijdloze badkamer en een compleet uitgeruste keuken. 

 

Zijn er naast de huurprijs nog overige kosten?

Naast de kale huurprijs moet je rekening houden met maandelijks servicekosten. De hoogte van deze servicekosten is nu nog niet bekend.

Je dient zelf een contract af te sluiten voor de energievoorzieningen zoals: stadsverwarming, elektra en water. De kosten hiervoor worden door de betreffende leverancier rechtstreeks bij jou in rekening gebracht. Voor stadsverwarming sluit je een overeenkomst af bij Eneco en voor water bij Vitens. Voor elektra ben je vrij in je keuze voor een (energie)leverancier.

Wanneer worden de huurprijzen bekend gemaakt?

De huurprijzen zullen vanaf 19 april 10:00 uur zichtbaar zijn in de interactieve woningzoeker op www.ivyapartments.nl/woningen. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een appartement naar keuze. 

Moet ik een waarborgsom betalen?

Na ondertekening van de huurovereenkomst en vóór de sleuteloverdracht dient er een waarborgsom voldaan te worden. De waarborgsom bedraagt twee maanden de kale huurprijs.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op onze website.

Kan ik parkeren bij ivy Apartments?

In de inpandige parkeergarage van ivy Apartments zijn, tegen betaling, een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor de verhuur. Het is helaas niet mogelijk om als bewoner van ivy Apartments een vergunning bij Gemeente Nieuwegein aan te vragen voor een parkeerplaats op straat.

Naast parkeren is het mogelijk om in de ondergrondse garage jouw auto elektrisch te laden het jouw fiets veilig te stallen. 

Passend bij de duurzame ambities van de gemeente Nieuwegein is het bij ivy Apartments ook mogelijk om gebruik te maken van deelvervoer. 

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn in beginsel niet toegestaan. Een uitzondering kan worden aangevraagd bij Bridges Real Estate. Op basis van individuele beoordeling wordt een huisdier wel/niet toegestaan. Honden zijn per definitie niet toegestaan in ivy Apartments.

Wie is Bridges Real Estate?

Bridges Real Estate is de trotse eigenaar en beheerder van ivy Apartments. Wij werken vanuit de visie dat vastgoed meer is dan een gebouw. Het is een plek waar dromen worden waargemaakt. Creaties voor het leven. Wil je meer weten over ons team of ons vastgoed? Kijk eens op www.bridgesre.nl.

Oplevering & afwerking

Wanneer worden de woningen van ivy Apartments opgeleverd?

De verwachting is dat de 99 appartementen vanaf het derde kwartaal van 2024 worden opgeleverd aan de eerste bewoners.

Hoe zijn de wanden en vloeren afgewerkt?

De wanden worden glad gestuct en geschilderd in een neutrale kleur (RAL 9003). De vloer wordt kaal opgeleverd wat betekent dat je naar eigen smaak een ondervloer en vloer in het appartement kunt (laten) leggen. Alle appartementen zijn wel voorzien van brede witte plinten.

Hoe is de afwerking van de keuken?

In elk appartement is gekozen voor hetzelfde type keuken. De vorm, maat en indeling varieert per appartement. Alle keukens zijn bij sleuteloverdracht klaar voor gebruik en voorzien van de nieuwste inbouwapparatuur.

Heeft elk appartement een berging?

De woningen zijn voorzien van een inpandige berg- en technische ruimte met aansluiting voor wasmachine en droger. Je fiets parkeer je in de gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond van ivy Apartments.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

Het schilderen van wanden en kozijnen is niet toegestaan.

Mag je schilderijen ophangen in de woning?

Het is niet toegestaan om gaten te boren in de muren van de woning. Dit betekent dat, als je iets wilt ophangen in de woning, je gebruik maakt van andere hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld kleefspijkers.

Is er een videofoon installatie aanwezig?

De appartementen beschikken over een videofooninstallatie (spreek-luisterverbinding inclusief beeldcamera).

Zijn er rookmelders aanwezig in de appartementen?

De appartementen van ivy Apartments voldoen aan het Bouwbesluit. Vanwege de brandveiligheid zijn er rookmelders in de woning aanwezig.

Hoe worden de appartementen verwarmd?

Bij ivy Apartments worden de appartementen voorzien van duurzame toepassingen. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van het gasnet, maar warmte (en koeling) wordt uit de bodem gehaald. De warmte wordt vanuit de bodem via een gesloten circuit naar de woning gebracht. Hiervoor wordt een uitgekiend klimaatsysteem gebruikt, waarbij een centrale bron (WKO) zorgt voor de aanvoer van water voor de individuele warmtepomp.

Toetsing en inkomen

Wat moet mijn salaris zijn om in ivy Apartments te kunnen huren?

Om te kunnen huren, vragen wij een bruto maandinkomen van minimaal drie keer de kale maandhuur. 

Hieronder vindt je vier rekenvoorbeelden per situatie, deze dienen als voorbeeld bij het berekenen of jij voldoet aan de inkomenseisen. 

Wil je meer weten over onze huurvoorwaarden? Neem dan contact met ons op via ivy@bridgesre.nl.

Voorbeeld 1 – alleen huren
Stel, Lieke heeft haar droomthuis gevonden bij Mae. De huur is €1.295,- per maand. Anne verdient €5000,- bruto per maand. Zij rekent uit dat ze 3 x €1.295 = €3.885,- nodig heeft om aan de huurvoorwaarden te voldoen. Anne kan zich dus gerust inschrijven.

Je mag 10% van je eigen vermogen optellen bij het bruto jaarinkomen om alsnog aan de inkomenseis te kunnen voldoen.

Voorbeeld 2 – samen huren
Tom en Lisa gaan samenwonen bij ivy Apartments. Zij hebben een woning gevonden met een maandhuur van €1.375,-. Zij weten dat hun gezamenlijke gemiddelde bruto maandinkomen minimaal €4.125,- (3 x €1.375) moet zijn. Tom heeft het laagste inkomen van het stel. Hij weet dat hij voor dit appartement tenminste €2.063,- (1,5 x €1375) bruto per maand moet verdienen om bij ivy Apartments te kunnen wonen.

Je mag 10% van je eigen vermogen optellen bij het bruto jaarinkomen om alsnog aan de inkomenseis te kunnen voldoen.

Voorbeeld 3 – Huren als gepensioneerde
Annet is recent met pensioen gegaan. In ivy Apartments wil zij genieten van haar oude dag. Annets bruto maandinkomen uit AOW en pensioen(en) bedraagt €4000,- per maand. Dit bedrag vermenigvuldigt zij met 1,3. Annet berekent dat €5.200,- voldoende is om zijn voorkeursappartement van €1.250,- te huren (€5.200 / 3 = 1.733). Net als iemand in loondienst moet haar bruto maandinkomen namelijk minimaal gelijk zijn aan de kale maandhuur.

Je mag 10% van je eigen vermogen optellen bij het bruto jaarinkomen om alsnog aan de inkomenseis te kunnen voldoen.

Voorbeeld 4 – huren als ondernemer
Jaimy heeft een eigen timmermanszaak. Zij heeft een appartement gevonden bij ivy Apartments van €1.225,- per maand. Zij berekent dat de jaarhuur 12 x €1.225,- = €14.700 bedraagt. Jaimys gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaar is €60.000,-. Komt dat even goed uit! Dat is meer dan het minimale bedrag van €44.100,-.

Je mag 10% van je eigen vermogen optellen bij het bruto jaarinkomen om alsnog aan de inkomenseis te kunnen voldoen.

Welke documenten moet ik aanleveren voor de financiële check?

Om je inschrijving voor een huurwoning te controleren, maken wij gebruik van de app MyQii. Dit is een online omgeving waar je veilig, snel en gemakkelijk jouw persoonsgegevens verzamelt en met Bridges Real Estate kunt delen. Denk aan gegevens van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Bridges Real Estate bekijkt je gegevens om te zien of je aan de huurvoorwaarden voldoet voor het huren van een woning in ivy Apartments.

Wat is de minimum huurtermijn in ivy Apartments?

De minimum huurperiode in ivy Apartments bedraagt 24 maanden.

Kan ik een woning delen?

Het is niet mogelijk om een woning te delen met iemand anders dan je partner.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik een woning huren?

Ook voor ondernemers geldt een minimum inkomen van drie keer de kale maandhuur. Als ondernemer dien je de jaarstukken van de afgelopen drie jaar aan te leveren. Om te beoordelen of de inkomensgrens gehaald wordt, rekenen wij met het meerjaarsgemiddelde van de afgelopen drie jaar uit de eigen onderneming. Onder de vraag ‘Welke documenten moet ik aanleveren voor de financiële check?’ staat opgesomd welke documenten aangeleverd dienen te worden. 

Hoe bereken ik mijn bruto jaarinkomen?

Voor het berekenen van jouw bruto jaarinkomen ga je uit van je maandinkomen x 12, tel daarbij de eventuele vaste toeslagen, zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand, bij op.

Inschrijving

Betaal ik inschrijfkosten?

Je hoeft geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten te betalen.

Inschrijving is digitaal, waarom?

Wij streven er naar het verhuurproces zo transparant en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van jouw gegevens kunnen wij jou sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kunt kun jij alles vanuit huis organiseren. Toch iets onduidelijk? Dan kun je contact met ons opnemen via ivy@bridgesre.nl of via 030- 204 50 14.

Hoe worden mijn gegevens gecontroleerd bij het inschrijven voor een huurappartement in ivy Apartments?

Om jouw inschrijving voor een huurwoning te controleren, maken wij gebruik van de app MyQii. Dit is een online omgeving waar jij zelf veilig jouw persoonsgegevens verzamelt. Denk aan gegevens van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Wij beoordelen de gegevens om te zien of je aan de huurvoorwaarden voldoet voor het huren van een appartement.

MyQii is kosteloos voor jou als woningzoekende. Wanneer de verhuur is gestart, kun je de MyQii app gratis downloaden via Google Play of de Appstore. Via het online inschrijfformulier op de website van ivy Apartments, kun jij met een verificatiecode inloggen in de MyQii app om vervolgens een account aan te maken of om een bestaand account aan te vullen.

Is MyQii veilig?

MyQii heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw (persoons)gegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Wilt u meer weten over deze maatregelen? Lees hier meer over in de privacyverklaring van MyQii.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Kan ik dan ook inschrijven met MyQii?

Bent u zelfstandig ondernemer en heb jij de afgelopen twee jaar Belastingaangifte gedaan? Dan kun jij MyQii ook gebruiken bij het inschrijven voor een woning. Bestaat jouw onderneming korter dan 2 jaar, maar voldoet het inkomen wel? Neem dan contact op met Bridges Real Estate.

Ik heb de app MyQii gedownload, maar ik kan nog niet inloggen?

Wanneer de verhuur is gestart, kun je de MyQii app gratis downloaden op jou telefoon via Google Play of de Appstore. Het online inschrijfformulier op de website van ivy Apartments toont de verificatiecode waarmee je kunt inloggen in MyQii pas als de verhuur is gestart

Toch iets onduidelijk met het gebruik van de MyQii app?

Kijk op MyQii voor de meest gestelde vragen en mogelijke oplossingen. Of neem contact op via het contactformulier, zodat een medewerker van Qii jou kan helpen.

Verhuurprocedure

Per wanneer kan ik een appartement huren?

Via de website en de nieuwsbrieven houden we alle geïnteresseerden op de hoogte van de start van de verhuur. Onder voorbehoud zal de verhuur starten begin april 2024. 

Na de start verhuur, kun je je inschrijven voor een woning van jouw voorkeur. 

De appartementen worden naar verwachting in Q3 van 2024 opgeleverd aan de huurders.  

Kan ik een appartement bezichtigen?

Ook zo nieuwsgierig hoe de appartementen eruit zien? Helaas is het wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw niet mogelijk om ivy Apartments te bezichtigen.

Om toch een goed beeld te geven van de appartementen en hoe deze opgeleverd worden, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of in een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Om de appartementen toe te wijzen maken wij gebruiken van een toewijzingsmodule welke toeziet op het naleven van de juiste toewijzingscriteria per woning.

De toewijzingsmodule selecteert random kandidaten die voldoen aan de inkomenscriteria. Indien meerdere huurders gelijke voorkeur voor een woning hebben gegeven én voldoen aan de inkomenstoets, wordt er door de toewijzingsmodule random geloot welke kandidaat (als eerste) de woning krijgt toegewezen. Dit betreft een willekeurige loting uitgevoerd door de toewijzingsmodule.

Hoelang duurt het om te horen of ik een appartement toegewezen krijg?

Na het sluiten van de inschrijving proberen wij zo snel als mogelijk te laten weten of een appartement (voorlopig) aan jou toegewezen kan worden. De exacte tijd die hiervoor nodig is zal na de start van de verhuur bekend gemaakt worden.

Ik wil toch niet huren, wat nu?

Heb jij een appartement in ivy Apartments toegewezen gekregen maar ben je van gedachte veranderd? Indien je nog geen huurovereenkomst getekend hebt, kan je de woning alsnog afwijzen. Heb je echter de huurovereenkomst getekend dan kun je niet meer kosteloos het appartement annuleren. Neem in dit geval contact op met Bridges Real Estate.